Veelgestelde vragen over onze trainingen

Welkom bij de FAQ-sectie van Recruiter University. Hier duiken we in de vragen die jij hebt over onze trainingen. Van specifieke details tot algemene nieuwsgierigheden – we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Goed om te weten vooraf

 • Kan ik me vrijblijvend inschrijven en een optie nemen?
 • Hoe krijg ik een factuur na een boeking?
 • Kan ik later betalen?
 • Gaat een training altijd door?

Meer informatie over onze trainingen

 • Hoeveel dagen duurt een training? En wat zijn de tijden?
 • Hoeveel dagen duurt een opleiding?
 • Maakt het uit in welke volgorde ik de trainingen volg tijdens een opleiding?
 • Bieden jullie trainingen aan in het Engels?
 • Wat zijn de verschillen tussen de diverse trainingen met ChatGPT?
 • Wat zijn de verschillen tussen de twee EVP trainingen?
 • Wat is jullie werkwijze en leervisie?
 • Ik wil graag een incompany training, kan dat?

Praktische informatie

 • Zijn de trainingslocaties goed bereikbaar en toegankelijk?
 • Kan ik een overnachting boeken?
 • Wanneer ontvang ik informatie over de trainingsdag?
 • Wat kan ik verwachten qua voorbereiding of zelfstudie voor de training?
 • Hoe groot zijn de groepen?
 • Ontvang ik een certificaat?

Vind hier je antwoorden op:

Kan ik me vrijblijvend inschrijven of een optie nemen?

Bij ons heb je twee flexibele mogelijkheden voorafgaand aan je training:

1) Inschrijven (met kosteloze annulering binnen een week):

 • Meld je aan via de site en je ontvangt direct een factuur. Je betaalt vandaag niets.
 • Je plek is gereserveerd voor je.
 • Annuleren zonder kosten binnen 7 dagen. We regelen dan snel een creditnota voor je.
  • Voor last-minute beslissingen – startdatum binnen 1 maand – gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden.
 • Ideaal als je nog niet 100% zeker bent.

Mocht je na de kosteloze annuleringsperiode van gedachten veranderen, informeer bij ons naar de mogelijkheden. We kijken graag samen naar een oplossing.

Terug naar je winkelwagentje

2) Een optie nemen zonder verplichtingen:

 • Reserveer een plek zonder je direct in te schrijven. Je ontvangt nog geen factuur.
 • Geen garantie op deelname, inschrijvingen krijgen voorrang.
 • Perfect als je interesse hebt maar nog twijfelt.

Neem een optie

Hoe krijg ik een factuur na een boeking?

Heb je net een training geboekt bij Recruiter University? Top! Je ontvangt direct en automatisch een factuur in je mailbox. Zorg dat je bij het boeken al je gegevens juist invult, zodat de factuur feilloos jouw kant op komt met alle nodige info.

Niet in je inbox? Kijk even in je spam. En als je nog steeds niets ziet, geen zorgen, stuur ons een berichtje en we regelen het voor je.

Kan ik later betalen?

Geen probleem. Standaard kies je bij het afrekenen voor ‘Directe bankoverschrijving’, waardoor je vandaag nog niets hoeft te betalen. Je krijgt dan een digitale factuur per email die je binnen 14 dagen moet voldoen, of uiterlijk voor de trainingsdag zelf.

Wil je liever meteen afrekenen? Dat kan ook. Gebruik iDeal, KBC/CBC of Creditcard voor directe betaling.

Gaat een training altijd door?

Bij ons gaat een geplande training bijna altijd door. In 2023 ging maar liefst 94% van onze trainingen door op de geplande datum. De overige 6% werd kort uitgesteld maar vond alsnog plaats.

Dit is bij veel andere aanbieders anders; daar wordt 40 tot 70% van de trainingen geannuleerd of uitgesteld door gebrek aan belangstelling en inschrijvingen. Je kunt op ons rekenen voor betrouwbaarheid en continuïteit.


Hoeveel dagen duurt een training? En wat zijn de tijden?

Elke onderwerp, training of module duurt 4 tot 7 uur en wordt op één dag gegeven. De meeste starten om 10:00 uur en duren tot 16:00 en 17:00 uur, ideaal voor een diepgaande leerervaring. Zoek je iets korters? We hebben ook trainingen op locatie van 13:00 tot 17:00 uur. Perfect voor een krachtige middagsessie.

En natuurlijk, voor maximale flexibiliteit, zijn er onze online trainingen van 13:00 tot 17:00 uur (tenzij anders vermeld​​​​).

Wat je ook kiest, verwacht een dag vol waardevolle inzichten en praktische kennis.
Vind hier dé training die bij jou past

Hoeveel dagen duurt een opleiding?

Onze opleidingen variëren van 2 tot 11 dagen, dus er is altijd een programma dat bij jou past. Of je nu een beginnende of ervaren professional bent, wij hebben de perfecte opleiding voor jou. Kies uit opleidingen speciaal ontworpen voor:

Maakt het uit in welke volgorde ik de trainingen volg tijdens een opleiding?

De volgorde van de trainingen binnen een opleiding bij Recruiter University is volledig aan jou. Je hebt de vrijheid om zelf de startdatum, de volgorde en het tempo te bepalen. De nummers die bij de modules staan, geven geen verplichte volgorde aan. Dus maak je geen zorgen over de nummering; het is slechts een referentie.

Hoe meer workshops je kiest, hoe voordeliger elke vervolgworkshop wordt. Dit stelt je in staat om de opleiding aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en schema.

Bieden jullie trainingen aan in het Engels?

Yes. Al onze trainingen zijn beschikbaar in het Engels voor incompany groepen. Deze kunnen zowel op locatie als online gegeven worden, afhankelijk van jouw voorkeur. Tal van organisaties hebben al gebruikgemaakt van onze Engelstalige trainingen.recruitmenttraining.pro logo

Neem een kijkje op Recruitmenttraining.pro voor een Engelstalige beschrijving van onze populairste trainingen.

Wat zijn de verschillen tussen de diverse trainingen met ChatGPT?

Om te beginnen, de training ‘Vacatureteksten schrijven met ChatGPT‘ richt zich vooral op het schrijven van overtuigende en aantrekkelijke vacatureteksten. We gebruiken ChatGPT als een hulpmiddel, en je leert hoe je specifieke prompts effectief kunt inzetten. Deze training is ideaal als je wilt verdiepen in effectieve vacatureteksten schrijven.

Aan de andere kant, de training ‘Recruitmentmarketing & ChatGPT‘ behandelt een breder scala aan onderwerpen binnen recruitmentmarketing, met een stevige basis van ongeveer 2 uur over ChatGPT. In de middag passen we deze kennis toe op verschillende aspecten van recruitmentmarketing, zoals het schrijven van vacatureteksten. Deze training is perfect als je algemene kennis van ChatGPT wilt combineren met specifieke toepassingen in recruitmentmarketing.

Als je alles wilt weten over het inzetten van ChatGPT in recruitment, is de training ‘AI en ChatGPT voor recruitment‘ de beste keuze. Deze biedt een overzicht van diverse toepassingen van ChatGPT in recruitment, maar met minder diepgang in specifieke gebieden. Met 4 uur gereserveerd voor deze training, krijg je volop de kans om praktisch aan de slag te gaan met ChatGPT. Deze optie is minder gericht op het schrijven van vacatureteksten, maar biedt een brede kijk op de mogelijkheden van ChatGPT in jouw vakgebied.

Benieuwd naar de inzet van kunstmatige intelligentie, zoals ChatGPT, binnen HR? De training ‘ChatGPT voor HR‘ biedt inzicht op praktische toepassingen voor diverse HR-thema’s.
eBook ChatGTP voor recruitment

Wat zijn de verschillen tussen de twee EVP trainingen?

De twee EVP trainingen verschillen in focus en formaat. De training ‘Doelgroepanalyse & EVP‘ combineert doelgroepanalyse met EVP-ontwikkeling. Deze eendaagse training vindt plaats in Utrecht en biedt een diepgaande en gerichte aanpak.

De workshop ‘Employer Value Proposition‘ is gericht op het ontwikkelen van een unieke EVP voor je organisatie en wordt alleen incompany aangeboden.

Wat is jullie werkwijze en leervisie?

Jouw persoonlijke voorbereiding

We weten dat veel deelnemers tegen dezelfde uitdagingen aanlopen, hoewel de context en oplossingen vaak verschillen. Daarom nodigen we je uit om je eigen praktijkcases in te brengen en verder uit te diepen. Zo maken we de training zo relevant en waardevol mogelijk voor jouw specifieke situatie.

Onze methodiek voor een betere leerervaring

In onze trainingen en opleidingen staan de uitdagingen waar jij dagelijks mee te maken hebt centraal. Onze trainingen volgen de beproefde Tell-Show-Do-Review methode. We starten elk onderwerp met de theorie, helder en begrijpelijk uitgelegd. Dan laten we je zien hoe deze in de praktijk werken met duidelijke voorbeelden of instructies. Ten slotte krijg je de kans om zelf aan de slag te gaan, met onze begeleiding en feedback.

Deze aanpak combineert theorie met praktijk, waardoor je snel leert en direct toepasbare vaardigheden opdoet.

Support na een trainingsdag

Jouw succes en groei is onze missie. Je kunt rekenen op onze hulp en expertise ook na afloop van een training. Wij staan klaar met suggesties en antwoorden, zodat je blijvend voordeel hebt van je leerervaring bij ons.

Ik wil graag een op maat gemaakte incompany training voor mijn team, kan dat?

Dat is een slimme keuze. Bij Recruiter University begrijpen we dat elke organisatie uniek is, met eigen specifieke behoeften en een eigen bedrijfscultuur. Daarom worden onze trainingen op maat ontworpen om naadloos aan te sluiten bij jouw team. Deze trainingen zijn dé manier om de vaardigheden van je medewerkers te verbeteren en je organisatie nog aantrekkelijker te maken als werkgever.

Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Samen verkennen we de beste opties voor jouw organisatie.

Meer weten over onze incompany trainingen of de beschikbare strippenkaarten? Op deze pagina vind je meer informatie om je verder te helpen:

Incompany trainingen of strippenkaarten


Zijn de trainingslocaties goed bereikbaar en toegankelijk?

Onze trainingslocaties in Amersfoort en Utrecht zijn eenvoudig te bereiken met zowel openbaar vervoer als auto. Als je het Centraal Station uitloopt ben je er in 1 minuut. En dat is nog niet alles: ze zijn rolstoelvriendelijk, voorzien van moderne faciliteiten zoals uitstekende AV-apparatuur en Wifi, en bieden een fantastische lunch.

Wij zorgen voor een gastvrije, comfortabele omgeving waar iedereen zich welkom voelt.

Onze keuze voor deze trainingslocaties komt voort uit de positieve ervaringen van deelnemers uit het hele land en zelfs daarbuiten. Kortom, onze trainingslocaties hebben alles in huis voor een fijne trainingsdag.

Kan ik een overnachting boeken?

Goed idee. Het geeft je de perfecte gelegenheid om in alle rust te reflecteren op je training, terwijl je geniet van een unieke en ontspannende setting. Voor een hotelovernachting raden we je aan om zelf een hotel in de buurt te contacteren.

Zin in iets bijzonders? Probeer onze speciale Tiny House overnachting op de prachtige Utrechtse Heuvelrug, vlakbij Amersfoort en Utrecht. Het is de ideale manier om je trainingservaring te verrijken met een uniek verblijf. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze exclusieve aanbieding.

Wanneer ontvang ik informatie over de trainingsdag?

Ongeveer 2 weken voor een trainingsdag sturen we praktische informatie naar je emailadres.

Niets gezien en de training nadert? Neem een duik in je spambox – daar kan het soms onverwachts belanden. Mocht je daar niets vinden, geen zorgen, een simpel berichtje naar ons en we zorgen dat je snel up-to-date bent.

Wat kan ik verwachten qua voorbereiding of zelfstudie voor de training?

Geen zorgen over stapels huiswerk of uren zelfstudie vooraf bij ons. Je begint de training met slechts een lichte voorbereiding, zoals het meenemen van een vacaturetekst of je laptop en zorgen dat je toegang hebt tot je LinkedIn-account. Zo zorgen we voor een ontspannen start, waarbij iedereen gelijk begint. Dit maakt je helemaal klaar om het maximale uit je trainingsdag te halen.

Hoe groot zijn de groepen?

We vinden het belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en de ruimte om eigen casussen te bespreken. Daarom werken we met kleine groepen en hanteren we meestal een maximum van 10 deelnemers per trainingsdag. Op deze manier kunnen we een interactieve en persoonlijke leerervaring garanderen, waarbij iedere deelnemer de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Ontvang ik een certificaat?

Jazeker. Na het voltooien van een training of module bij Recruiter University krijg je een certificaat van deelname.

Dit certificaat is niet alleen een bewijs van jouw inzet en nieuwe kennis, maar het is ook een waardevolle toevoeging aan je professionele portfolio. Het laat zien dat je actief hebt geïnvesteerd in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit certificaat kan je helpen om je vaardigheden en kennis te onderstrepen bij je huidige of toekomstige werkgevers.

We zijn trots op onze deelnemers en hun prestaties, en dit certificaat is onze manier om jouw succes te erkennen en te vieren. Vergeet niet om een training of opleiding van ons te vermelden op jouw cv en LinkedIn profiel.

Heb je een vraag die hier niet wordt beantwoord? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Vragen? Bel of mail ons

Ons team staat klaar om je te helpen met al je vragen over onze trainingen en opleidingen. We zijn hier om jouw leerervaring bij Recruiter University zo soepel en verrijkend mogelijk te maken.