Geplaatst op Geef een reactie

Hoezo is de arbeidsmarkt krap??

Ice cream

“De arbeidsmarkt is krap” is net als zeggen dat er geen ijsjes meer zijn omdat de ijssalon om de hoek geen pistache meer heeft❗️

Laten we het eens hebben over de zogenaamde ‘krappe’ arbeidsmarkt. Het klinkt alsof er geen talent rondloopt, als een woestijn zonder water, een feestje zonder bier. Maar de realiteit? Er zijn nog nooit zoveel mensen aan het werk geweest dan nu.

Waar komt dit ‘krappe’ gevoel dan vandaan?

πŸ‘‰ “We hebben geen reacties op onze vacature…”
πŸ‘‰ “Niemand heeft de juiste skills…”
πŸ‘‰ “Kandidaten reageren niet op mijn berichten…”

Als dit bekend in de oren klinkt, dan moet je misschien eens afvragen: ligt het aan de arbeidsmarkt, of ligt het aan mij?

Ja, er zijn nu meer mensen aan het werk dan ooit tevoren, maar is dat niet iets goeds? We zitten in een tijd waarin iedereen zijn plek probeert te vinden, waarin mensen zich inzetten voor hun passies en waarin havermelk-liefhebbende millennials op zoek zijn naar betekenisvol werk.

Dus, voordat je begint te klagen over hoe krap de arbeidsmarkt is, bedenk dan eens of je de juiste mensen aanspreekt.

βœ… Geef mensen een reden om voor JOU te willen werken
βœ… Zorg voor een sterke werkgeversbelofte die aantrekkelijk is voor potentiΓ«le kandidaten
βœ… Doe tenminste 1 ding uitmuntend goed
βœ… Ken je doelgroep en spreek ze aan op hun motivaties en interesses
βœ… Zorg ervoor dat je vacaturetekst uniek, concreet en duidelijk is –> dus geen functieprofiel copy & paste online zetten

Als je dit allemaal doet, zul je zien dat de arbeidsmarkt niet zo ‘krap’ is als je dacht. Het is gewoon een kwestie van de juiste aanpak.

Nu is het aan jou:

❓ Wat vind jij? Is de arbeidsmarkt echt krap? Of hebben we eigenlijk alleen te maken met directe concurrentie van onze buren?

Ik ben benieuwd naar je mening ‡️

Dan pak ik ondertussen nog een ijsje πŸ˜ƒ

PS Ontdek in de masterclass β€œEmployer Branding & Arbeidsmarktcommunicatie” hoe je concrete stappen in de richting van een sterk werkgeversmerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *