Geplaatst op

Boek Recruitment via LinkedIn: herziene druk en geheel geactualiseerd (2011)

In de week dat LinkedIn haar 100 miljoenste gebruiker verwelkomde, kwam het nieuwe, volledig herschreven boek, ‘Recruitment via LinkedIn’ van Jacco Valkenburg van de pers. In het afgelopen jaar zijn de functionaliteiten van LinkedIn flink in beweging geweest, die allemaal in het boek zijn verwerkt, zoals de integratie met Twitter, adverteren op LinkedIn, LinkedIn Jobs, en referral recruitment via LinkedIn.

LinkedIn legt basis aan veranderd recruitmentlandschap in Nederland

LinkedIn is niet meer weg te denken in met name de werving van hoogopgeleid talent. Met 2,5 miljoen Nederlandse profielen biedt LinkedIn bij uitstek een platform om toekomstige werknemers te identificeren (searchen) en te benaderen (hunten). De trend waarin werkgevers steeds vaker zelf op zoek gaan naar schaars talent wordt hierdoor verstrekt. “het recruitmentlandschap is het afgelopen decennium verschoven van print naar online en binnen online krijgen vacaturesites steeds meer concurrentie van partijen als Google en LinkedIn” aldus Jacco valkenburg, Best Social Recruiter 2009. “Door LinkedIn zien we dat recruiters steeds meer van passieve naar actieve werving gaan, waardoor het wervingsspel tussen werkgevers en werknemers verder verandert. LinkedIn geeft deze ontwikkeling een extra duw in de rug”.

Veel onbenutte kansen zijn er nog voor recruiters op LinkedIn

Bij ‘Recruitment via LinkedIn’ komt meer kijken dan alleen een profiel aanmaken. Het is een nieuwe manier van het uitoefenen van het recruitmentvak. In plaats van ‘post and pray’ (een vacature kenbaar maken en wachten tot er sollicitanten komen) worden het ‘personal brand’, ‘het netwerk’ en de ‘relatiemanagement’ kwaliteiten van een recruiter belangrijk. Dat vergt nieuwe kennis, discipline en tijd. ‘Recruitment via LinkedIn’ heeft ons de afgelopen jaren het volgende geleerd:

  1. Een persoonlijke en gemotiveerde benadering is bijna een garantie op succes.
  2. Integratie met andere sociale netwerken en de eigen recruitmentsite, maken het succes groter.

Aangezien de meeste recruiters op LinkedIn slechts een beperkt gedeelte van de functionaliteiten gebruiken, liggen er nog steeds heel veel kansen. Kansen die je niet mag missen in de schaarste van de huidige arbeidsmarkt, met name als het gaat om het werven van hoger opgeleiden.

Meer informatie

Voor meer informatie over het boek kunt u contact opnemen met de auteur Jacco Valkenburg.

Over de auteur: Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg (1971), is oprichter van Recruit2. Hij is een onafhankelijk expert, trainer en auteur op het gebied van recruitment. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties succesvol bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Laatste nieuws

Recruitment = Sales = Topsport

Niemand wordt geboren als topsporter. Topsport is een combinatie van veel oefenen en trainen. Wie echt goed wil worden in zijn sport of vak observeert de toppers en krijgt hulp van vakprofessionals.

Lees meer

200x meer impact met een echt goede wervende en selecterende vacaturetekst

Van 3 sollicitaties in 1 maand naar 20 in 1 dag op een vacature van Klantadviseur! Wow. Dat is de impact van een echt goede wervende en selecterende vacaturetekst.

Lees meer
Lees alle artikelen