Geplaatst op Geef een reactie

Wat heb je aan cum laude?

Wat heb je aan cum laude

“Cum Laude afgestudeerd.” Het klinkt als muziek in de oren van veel recruiters. Maar is deze academische onderscheiding een eerlijke weergave van potentieel?

Of laat het ons mensen negeren die hun academische reis hebben doorkruist met wat meer hobbels?

Even wat gedachten, waarvan sommigen ik heb gedeeld in een tv-interview met EditieNL op RTL4:

๐Ÿ‘‰ Cum Laude zet academische prestaties op een voetstuk. Maar onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat deze academische successen maar een zeer kleine voorspeller zijn van professioneel succes. Vooral verder in je loopbaan wordt dit steeds minder relevant.

๐Ÿ‘‰ Niet iedereen heeft dezelfde startlijn. Sommige studenten moeten door het leven navigeren met een rugzak vol extra uitdagingen. Of dat nu een bijbaan is, mantelzorg, of andere persoonlijke situaties, hun cijfers vertellen niet het volledige verhaal.

๐Ÿ‘‰ Kijk verder dan de cijfers. Kijk naar de volledige reis van de kandidaat. Wat waren hun uitdagingen? Hoe hebben ze die overwonnen? Hun veerkracht, vasthoudendheid en vermogen om te groeien ondanks tegenspoed kunnen veel waardevoller zijn dan die Cum Laude titel.

Dus ja, “Cum Laude” kan blinken als een gouden medaille. Maar het kan ons ook verblinden voor het echte potentieel bij anderen.

Nu aan jou.Wat denk je?

Is het tijd om ‘Cum Laude’ te heroverwegen als indicator van potentieel of factor in onze selectie van personeel?

Ik ben benieuwd naar je mening โคต๏ธ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *