Geplaatst op Geef een reactie

‘Een goede ervaring voor de mobiele werkzoeker is cruciaal’

Mobiele bezoekers van een werkenbij-site een goede ervaring geven, dat is de belangrijkste uitdaging voor recruiters in 2015.

‘Anno 2015 moet dat echt op orde zijn omdat dit type bezoek, via smartphones en tablets, dominant is.’ Dat zegt recruitmentexpert Jacco Valkenburg, bekend van Recruiting Roundtable blog en het boek Recruitment via Social Media. Drie vragen aan hem, in aanloop naar De Wereld Werft, waar hij interactief 5 best practices op social mediagebied zal behandelen.

#1. Zonder alvast al te veel te verklappen, wat is de belangrijkste boodschap die je de bezoekers van De Wereld Werft wil meegeven?

‘Mijn belangrijkste boodschap is dat sociale media inzetten voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment niet lastig hoeft te zijn en zeer effectief kan zijn.’

#2. Heb je recente praktijkvoorbeelden gezien die die boodschap ondersteunen? 

‘Ja, die heb ik vele. Maar ik zal niet alleen minstens 5 van die best practices laten zien van goed gebruik van sociale media, ik wil ook proberen de deelnemers te stimuleren hun eigen ervaringen ook te delen, of de best practices die zij kennen.’

#3. Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich volgens jou? Waar staan we in 2020?

‘In 2020 is de focus veel meer verschoven van kwantiteit, via job marketing en adverteren op meerdere jobboards, naar het vinden van kwalitatieve kandidaten. Van adverteren en gevonden worden als organisatie naar vinden van kandidaten via (online) sociale netwerken, interne doorstroom en employee referrals.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

LinkedIn biedt voor cruciale beroepen gratis vacatures plaatsen aan

LinkedIn biedt gratis ondersteuning in personeelswerving voor cruciale beroepen, zoals de gezondheidszorg, supermarkten, logistiek van 1 april tot 30 juni 2020.

Lees meer

Zo schrijf je een echt goede vacaturetekst

Kijk eens kritisch naar je vacaturetekst als je nauwelijks reacties krijgt, of als je tientallen reacties krijgt maar geen enkele sollicitant die aan je wensen voldoet.

Lees meer
Lees alle artikelen