Geplaatst op Geef een reactie

‘Een goede ervaring voor de mobiele werkzoeker is cruciaal’

Mobiele bezoekers van een werkenbij-site een goede ervaring geven, dat is de belangrijkste uitdaging voor recruiters in 2015.

‘Anno 2015 moet dat echt op orde zijn omdat dit type bezoek, via smartphones en tablets, dominant is.’ Dat zegt recruitmentexpert Jacco Valkenburg, bekend van Recruiting Roundtable blog en het boek Recruitment via Social Media. Drie vragen aan hem, in aanloop naar De Wereld Werft, waar hij interactief 5 best practices op social mediagebied zal behandelen.

#1. Zonder alvast al te veel te verklappen, wat is de belangrijkste boodschap die je de bezoekers van De Wereld Werft wil meegeven?

‘Mijn belangrijkste boodschap is dat sociale media inzetten voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment niet lastig hoeft te zijn en zeer effectief kan zijn.’

#2. Heb je recente praktijkvoorbeelden gezien die die boodschap ondersteunen? 

‘Ja, die heb ik vele. Maar ik zal niet alleen minstens 5 van die best practices laten zien van goed gebruik van sociale media, ik wil ook proberen de deelnemers te stimuleren hun eigen ervaringen ook te delen, of de best practices die zij kennen.’

#3. Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich volgens jou? Waar staan we in 2020?

‘In 2020 is de focus veel meer verschoven van kwantiteit, via job marketing en adverteren op meerdere jobboards, naar het vinden van kwalitatieve kandidaten. Van adverteren en gevonden worden als organisatie naar vinden van kandidaten via (online) sociale netwerken, interne doorstroom en employee referrals.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

eBook: ChatGPT voor recruitment (met 22 use cases)

Mis deze kans niet om als een van de eersten je recruitmentstrategie te verbeteren met ChatGPT en AI-tools. Bespaar tijd. Laat AI het werk doen. Boost je werving met AI en prompt templates om je processen te verbeteren.

Lees meer

Boolean Search voor werving: de kracht van de juiste trefwoorden

Boolean search operators zijn een krachtige methode voor het zoeken en filteren van kandidaten-informatie. Zo vind je de beste kandidaten voor jouw vacatures.

Lees meer
Lees alle artikelen