Geplaatst op Geef een reactie

LinkedIn biedt voor cruciale beroepen gratis vacatures plaatsen aan

Recruitment via LinkedIn

LinkedIn stelt tools en functionaliteiten gratis beschikbaar voor bedrijven en organisaties in de zogenaamde cruciale beroepen, zoals de gezondheidszorg, supermarkten, logistiek die zich inzet voor de toevoer van primaire middelen en non-profit organisaties. Zij kunnen gratis de tools van LinkedIn inzetten om professionals met de juiste ervaring en vaardigheden te vinden om functies in de vitale sector in te vullen.

De organisaties hebben vanaf 1 april tot 30 juni 2020 de mogelijkheid om gratis vacatures te plaatsen op het platform. Daarnaast introduceert LinkedIn een aantal andere initiatieven ter ondersteuning van deze cruciale sectoren:

  • Medische professionals koppelen aan urgente vacatures in de gezondheidszorg: Door functies te promoten op de vacaturepagina worden ze beter zichtbaar voor werkzoekenden met de juiste vaardigheden. Zo worden cruciale functies in de gezondheidszorg, zoals artsen en verpleegkundigen, automatisch toegevoegd aan een lijst met banen met urgentie. Deze zijn zichtbaar voor LinkedIn-leden met relevante vaardigheden. Ook ontvangen mogelijke matches  automatische meldingen en e-mails die hen informeren over deze openstaande functies, zodat ze onmiddellijk kunnen solliciteren.
  • Inzet van LinkedIn’s eigen recruiters om te helpen bij het vervullen van urgente vacatures: Het Recruiting For Good-programma zet zich in voor gezondheidszorgorganisaties en non-profit organisaties die hulp bieden voor de secundaire effecten van het coronavirus (bijvoorbeeld werkloosheid, kinderopvang, geestelijke gezondheidszorg). Via het programma zetten LinkedIn werknemers met expertise op het gebied van werving zich vrijwillig in om organisaties te helpen bij het vinden van talent voor het vervullen van cruciale betaalde en vrijwilligersfuncties.
  • HR professionals in de gezondheidszorg ondersteunen met gratis inzichten: 
    HR professionals in de gezondheidszorg die zich inzetten voor het werven van nieuw personeel krijgen gedurende drie maanden gratis toegang tot LinkedIn Talent Insights. Hiermee hebben zij realtime inzicht in data op de arbeidsmarkt die ze kan helpen om professionals in de zorg efficiënt te vinden.

“Elke dag zien en horen we indrukwekkende verhalen over hoe professionals in de frontlinies zich onafgebroken inzetten om iedereen te helpen en beschermen. Het wordt steeds duidelijker dat er meer hulp nodig is om de meest urgente openstaande functies en ontstane vacatures zo snel mogelijk te vervullen. Daarom bieden wij onze tools graag aan om mensen met cruciale vaardigheden zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen.”, aldus Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux.

Meer informatie over dit initiatief lees je hier. Bron: persbericht LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laatste nieuws

Boolean Search voor werving: de kracht van de juiste trefwoorden

Boolean search operators zijn een krachtige methode voor het zoeken en filteren van kandidaten-informatie. Zo vind je de beste kandidaten voor jouw vacatures.

Lees meer

Overzicht alle recruitmentsystemen in Nederland (2023)

Een compleet overzicht van 50 Nederlandse aanbieders van recruitmentsystemen voor corporate HR-afdelingen en detachering / werving & selectie markt.

Lees meer
Lees alle artikelen

Wat zeggen onze deelnemers nadat zij hebben gekozen voor Recruiter University?