Geplaatst op Geef een reactie

Introductie nieuwe medewerker? Zo kan het ook!

Houten letters met woorden zoals onboarding, start, mentor, ignite. no resign

Een nieuwe medewerker zonder goede onboarding is als een IKEA meubel zonder handleiding. Je hebt alle onderdelen, maar hoe zet je het in vredesnaam in elkaar? πŸ› οΈ

Laten we eerlijk zijn: goede onboarding is de lijm die de nieuwe aanwinsten van je bedrijf bij elkaar houdt.

Zonder dat zijn ze net zo verloren als sokken in de wasmachine.

Waarom? Nou, hier zijn een paar onweerlegbare redenen:

πŸ‘‰ Eerste indrukken zijn als kauwgom onder je schoen. Makkelijk te maken, moeilijk kwijt te raken. Een slordige onboarding? Die plakt langer dan je lief is.

πŸ‘‰ Een roadmap naar succes. Zonder goede onboarding is je nieuwe ster zo gedesoriΓ«nteerd als een pinguΓ―n in de Sahara. Waar is het water? Waar is de ijsberg? Help!

πŸ‘‰ Cultuur = sleutel. Goede onboarding onderdompelt je nieuwe talent in de cultuur zoals een goede theezakje in heet water. Het resultaat? Een perfect gebrouwen werknemer.

Dus, hoe maak je van onboarding een feestje?

βœ… Maak het persoonlijk. Niemand is een nummer. Welkomstpakket? Check. Een buddy-systeem? Dubbelcheck.

βœ… Kennis is macht. Zorg dat ze alles hebben om te slagen – info, tools, toegang. Maak van hen de MacGyver van je bedrijf.

βœ… Feedbacklussen. Onboarding is een marathon, geen sprint. Blijf vragen, aanpassen, verbeteren.

Dus voordat je je nieuwe talent in het diepe gooit, denk even na: heb ik ze echt de beste zwemvliezen gegeven, of laat ik ze spartelen?

Nu jij:

❓ Hoe zorg jij voor een onvergetelijke onboarding?

❓ Welke onboarding blunders heb jij meegemaakt (of gehoord) die nu lachwekkend zijn?

Deel je verhalen, tips of zelfs je blunders. Want onthoud: een goede onboarding is het halve werk. De rest is… nou ja, ervoor zorgen dat ze niet wegrennen bij het zien van de eerste teambuilding activiteit πŸ˜‰

PS Als onboarding een IKEA meubel was, laten we dan streven naar iets dat iedereen kan bouwen. Zelfs zonder die kleine inbussleutel πŸ—οΈ

PSSΒ  Wil jij ontdekken hoe je de kracht van nieuw personeel beter benut, het werkgeversmerk versterkt en betrokken medewerkers kan maken? Boek dan onze populaire training Onboarding.

Nieuwe medewerker voorstellen? Zo kan het ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *