Geplaatst op Geef een reactie

September? Een topmaand voor oriëntatie werkzoekenden naar vacatures

September? Een topmaand voor oriëntatie werkzoekenden naar vacatures

Talent dat zelf actief op zoek gaat naar een baan heeft het nu voor het uitkiezen. En als men zich gaat oriënteren op een nieuwe baan dan is dat bovengemiddeld vaak in de maand … September!

Tijdens de vakantie realiseert men dikwijls graag een nieuwe baan te willen – de after holiday blues – en dit is duidelijk te zien op Indeed, de #1 vacaturesite ter wereld. We hebben een paar cijfers verzameld. Want in september 2017 viel dit duidelijk op, met meer dan 300K+ klikken op enkel de software development vacatures.

Het zoekverkeer naar Software Development vacatures1:

En het zoekverkeer naar Accounting vacatures had meer dan 600K+ klikken1:

Bron: 1Indeed data (Nederland)

Waar zoeken de kandidaten?

Een trend is ook dat Indeed steeds populairder wordt. Werkzoekenden gebruiken deze vacaturesite steeds vaker als oriëntatie platform voor het vinden van een nieuwe baan.

September? Een topmaand voor oriëntatie werkzoekenden naar vacatures

Op zoek naar meer inzichten?

Het vinden en binnenhalen van de juiste kandidaten, zit ‘m vooral in het slim inspelen op het (communicatie)gedrag van uw doelgroep en het uitstippelen van een strategie om deze succesvol te benaderen. Boek onze Masterclass Recruitment Marketing en ga hier mee aan de slag.

Of volg onze Masterclass ICT Recruitment en pak de zaken fundamenteel anders aan dan de concurrentie: maak ‘slimmer’ gebruik van de middelen die u ter beschikking staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Recruitment = Sales = Topsport

Niemand wordt geboren als topsporter. Topsport is een combinatie van veel oefenen en trainen. Wie echt goed wil worden in zijn sport of vak observeert de toppers en krijgt hulp van vakprofessionals.

Lees meer

200x meer impact met een echt goede wervende en selecterende vacaturetekst

Van 3 sollicitaties in 1 maand naar 20 in 1 dag op een vacature van Klantadviseur! Wow. Dat is de impact van een echt goede wervende en selecterende vacaturetekst.

Lees meer
Lees alle artikelen