Geplaatst op Geef een reactie

Recruitment trends: AI, Chatbots, LinkedIn, Google For Jobs, Video

In een nieuwe aflevering van Recruitment Tech TV spreekt gastheer Martijn Hemminga met auteur en recruitment-expert Jacco Valkenburg. Hij vertelt onder andere over zijn nieuwe boek, LinkedIn, Google for Jobs en Recruitment 3.0.

Google for Jobs

De in 2009 tot ‘Best Social Recruiter’ verkozen Valkenburg vertelt tijdens het interview over nog een interessante ontwikkeling die hij verwacht. ‘Interessant aan Google for Jobs is dat zij de markt hebben verloren om als eerste vacatures te zoeken, die markt heeft Indeed gewonnen. Zo zoek je waarschijnlijk ook geen woning via Google, maar via een makelaarswebsite. Ze hebben veel terrein verloren, maar ze zijn natuurlijk wel in staat met alle kennis die ze hebben om dat terug te pakken. Dat is een bijzonder interessante ontwikkeling, want ik denk dat Google de recruitmentmarkt kan verrijken.’ In bovenstaande video legt Valkenburg uit waarom.

Recruitment 3.0

Valkenburg legt uit wat hiermee wordt bedoeld. ‘Het staat voor de derde fase van digitalisering waar we nu in zitten. De eerste fase was een folder of brochure online zetten, de tweede fase was wat interactiever door bijvoorbeeld social media. Nu gaan we de derde fase in waar het internet veel slimmer wordt.’ Hij doelt hiermee op bijvoorbeeld robotisering en chatbots.

Nieuw boek

In het boek ‘Recruitment 3.0’, dat in maart 2018 verschijnt, komen deze technologieën uitgebreid aan bod. Hij beschrijft een toekomst van op data gebaseerde selectie, met bijvoorbeeld een steeds groter wordende rol voor video en gamification. Volgens Valkenburg is namelijk het hele wervingsproces al te automatiseren en hij beschrijft alle nieuwe disruptieve technologieën op het gebied van het werven en selecteren van personeel. In de video hierboven vertelt Valkenburg meer over Recruitment 3.0 en zijn boek.

Bekijk de gehele video met het interview hierboven (14 minuten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

8 sales tips om kandidaten aan de sollicitatietafel te krijgen

Recruitment is sales. Daarom is het belangrijk om de juiste mindset en gesprekstechnieken toe te passen bij je kandidaten. Acht tips van een sales expert!

Lees meer

Hét #1 boek in 2021 voor recruiters is... Recruitment 3.0

Wat zijn de boeken die elke recruiter moet lezen? De 1.200 stemmen zijn geteld van 51 titels. Het beste boek voor recruiters is geworden...

Lees meer
Lees alle artikelen