Geplaatst op Geef een reactie

Recruitment trends: AI, Chatbots, LinkedIn, Google For Jobs, Video

In een nieuwe aflevering van Recruitment Tech TV spreekt gastheer Martijn Hemminga met auteur en recruitment-expert Jacco Valkenburg. Hij vertelt onder andere over zijn nieuwe boek, LinkedIn, Google for Jobs en Recruitment 3.0.

Google for Jobs

De in 2009 tot ‘Best Social Recruiter’ verkozen Valkenburg vertelt tijdens het interview over nog een interessante ontwikkeling die hij verwacht. ‘Interessant aan Google for Jobs is dat zij de markt hebben verloren om als eerste vacatures te zoeken, die markt heeft Indeed gewonnen. Zo zoek je waarschijnlijk ook geen woning via Google, maar via een makelaarswebsite. Ze hebben veel terrein verloren, maar ze zijn natuurlijk wel in staat met alle kennis die ze hebben om dat terug te pakken. Dat is een bijzonder interessante ontwikkeling, want ik denk dat Google de recruitmentmarkt kan verrijken.’ In bovenstaande video legt Valkenburg uit waarom.

Recruitment 3.0

Valkenburg legt uit wat hiermee wordt bedoeld. ‘Het staat voor de derde fase van digitalisering waar we nu in zitten. De eerste fase was een folder of brochure online zetten, de tweede fase was wat interactiever door bijvoorbeeld social media. Nu gaan we de derde fase in waar het internet veel slimmer wordt.’ Hij doelt hiermee op bijvoorbeeld robotisering en chatbots.

Nieuw boek

In het boek ‘Recruitment 3.0’, dat in maart 2018 verschijnt, komen deze technologieën uitgebreid aan bod. Hij beschrijft een toekomst van op data gebaseerde selectie, met bijvoorbeeld een steeds groter wordende rol voor video en gamification. Volgens Valkenburg is namelijk het hele wervingsproces al te automatiseren en hij beschrijft alle nieuwe disruptieve technologieën op het gebied van het werven en selecteren van personeel. In de video hierboven vertelt Valkenburg meer over Recruitment 3.0 en zijn boek.

Bekijk de gehele video met het interview hierboven (14 minuten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

LinkedIn #HIRING toont vacatures aan je netwerk

Er is sinds een paar maanden de mogelijkheid om "Open To Job Opportunities" of "Beschikbaar voor carrièrekansen" werkelijk te laten zien aan je netwerk met #OpenToWork. Handig voor werkzoekenden! Daar is nu de mogelijkheid voor recruiters (en anderen) bijgekomen om te laten zien dat je organisatie vacatures heeft: #HIRING

Lees meer

Zo schrijf je een echt goede vacaturetekst

Kijk eens kritisch naar je vacaturetekst als je nauwelijks reacties krijgt, of als je tientallen reacties krijgt maar geen enkele sollicitant die aan je wensen voldoet.

Lees meer
Lees alle artikelen