Geplaatst op Geef een reactie

Sollicitatiegesprekken: Een Oscar-waardige performance of een echt gesprek?

Afbeelding van de Oscar beeldje

Daar gaan we. Een open gesprek over het ‘theater’ van sollicitatiegesprekken. Beiden kanten, zowel de werkgever als de kandidaat, hebben vaak hun beste masker op. Maar is dit het meest nuttige voor ons beiden?

Denk eens na:

๐Ÿ‘‰ De kandidaat doet zijn best om perfect te lijken. Foutloos, feilloos. Maar wie is echt perfect? In werkelijkheid willen we de echte persoon zien, compleet met hun unieke krachten en menselijke zwakheden.

๐Ÿ‘‰ De werkgever probeert het bedrijf als de ideale plek om te werken te presenteren. Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel bedrijf is perfect. Het is beter om open en eerlijk te zijn over de uitdagingen en de realiteit van de werkomgeving.

๐Ÿ‘‰ Zijn we echt een dialoog aan het voeren, of zijn we gewoon een script aan het afspelen? Echte, authentieke gesprekken kunnen veel meer waarde opleveren dan vooraf ingestudeerde antwoorden.

Dus laten we het script verscheuren. Laten we de toneelstukken achterwege laten. Laten we echte, open en eerlijke gesprekken voeren. Want dat is hoe we de beste matches maken.

Dus nu is het jouw beurt:

โ“ Wat vind jij van de waarde van sollicitatiegesprekken? Vind je het nuttig, of is het tijd om het script weg te gooien?

Laat je gedachten horen โคต๏ธ

PS En voor iedereen die nu aan het oefenen is voor hun volgende “optreden”… vergeet niet, we zijn allemaal maar mensen ๐Ÿ˜‰

PSS Wil je echt op zoek naar de persoon achter het cv? En wil je nieuwe interviewtechnieken en vragen leren? In de training Sollicitatiegesprekken & Interviewtechnieken ontdek je alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *