Geplaatst op Geef een reactie

Tell – Show – Do – Review leermethode

Tell Show Do Review framework uitgebeeld

Stel je voor… Je wilt iets nieuws leren. Waar begin je? Met zoveel informatie en technieken, hoe scheid je het kaf van het koren? Hier komt het Tell, Show, Do, Review framework goed van pas. Het is een praktische manier om je leerervaring te verbeteren.

Tell… Waarom is dit belangrijk? Het begint allemaal met vertellen. Hier krijg je te horen wat je moet weten en waarom het ertoe doet. Het gaat niet alleen om het geven van informatie… het gaat erom dat je echt begrijpt waarom je iets leert.

Show… Zien is geloven, toch? Na de theorie zie je voorbeelden. Dit is het moment waarop ideeΓ«n concreet worden. Denk aan een instructeur die iets voordoet; elke actie, elke stap voor jou uitgebeeld. Dit maakt het niet alleen inspirerend, maar moedigt je ook aan om zelf aan de slag te gaan.

Do… En dan, na het zien, ga je zelf aan de slag. Dit is jouw kans om te experimenteren, fouten te maken en daarvan te leren… in een veilige omgeving. Dit is de echte test, toch? Zonder deze stap blijft alles wat je hebt gezien gewoon theorie.

Review… Nadenken is belangrijk om verder te komen. Wat heb je geleerd? Wat kan beter? Hier krijg je feedback, direct en duidelijk, bedoeld om jou te helpen verbeteren.

Kunnen we stappen overslaan? Nee. Onderzoek laat zien dat elke fase belangrijk is. Zonder het ‘Doen’ en ‘Reviewen’, eindigen we misschien met een vals gevoel van kennisβ€”dat wil je niet, toch?

Waarom werkt deze leermethode zo goed? Omdat het aansluit bij hoe we van nature leren. Leren is een actief proces, een serie van vallen en opstaan. Dit framework helpt om een omgeving te scheppen waarin leren niet alleen natuurlijk is, maar ook haast vanzelf gaat.

Bij het ontwerpen van leerervaringen geeft dit model je niet alleen structuur maar ook een duidelijk pad naar betere resultaten. Geen gokwerk, geen overbodige complexiteit. Gewoon een duidelijke, systematische aanpak die werkt.

Wat denk je? Ben je klaar om deze methode uit te proberen en je manier van leren te verbeteren? Leren is een reis, en met Tell, Show, Do, Review als gids, wordt die reis een stuk duidelijker. Dit is meer dan alleen leren; het is een manier om beter te worden in wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *