Geplaatst op 1 Reactie

70+ tips voor een perfect LinkedIn profiel

Aftermovie van ons exclusief event: Candidatemarketing

De meest uitgebreide checklist voor je LinkedIn profiel is weer bijgewerkt! Deze versie bevat meer dan 70 tips om de 20 belangrijkste onderdelen van het LinkedIn profiel snel te verbeteren. Alle kleine en grote veranderingen zijn er in verwerkt.

Gebruik het succesvol voor sales, branding, recruitment, of nieuw werk te vinden. Boordevol praktische handvatten van de auteur van 2 bestsellers over LinkedIn. De downloadbare LinkedIn Profiel checklist bevat ondermeer:

 1. Top 5 essentiële profiel tips (ook hieronder te lezen)
 2. Checklist voor een 100% volledig profiel
 3. Personal branding op LinkedIn
 4. Extra functionaliteit met LinkedIn Premium Accounts
 5. Profielsterkte en bedrijfspagina’s

Laten we beginnen met een sterke basis.

Top 5 essentiële LinkedIn profiel tips

De belangrijkste 5 elementen van je LinkedIn profiel zijn de onderdelen die altijd en overal zichtbaar zijn:

 1. Alleen volledige naam

Je voornaam en achternaam mogen geen symbolen, functietitels, bedrijfsnaam, email-adressen of telefoonnummers bevatten. Je loopt het risico dat je profiel direct verwijderd wordt, zonder waarschuwing, en dat is zonde voor al het werk wat je erin stopt. Het is mogelijk om je voormalige (meisjes) naam te vermelden in een apart veld.

 1. Professionele zakelijke profielfoto

LinkedIn is een persoonlijk en zakelijk netwerk en profielen met foto worden 7 keer vaker bekeken dan profielen zonder foto omdat deze als persoonlijker en betrouwbaarder worden gezien. Een goede LinkedIn foto is een grote professionele, zakelijke portretfoto waarin je de kleding draagt die hoort bij jouw dagelijks werk. Gebruik je meerdere social media, zoals Twitter, gebruik dan overal dezelfde foto om je herkenbaarheid online te verbeteren. Bestandsgrootte kleiner dan 4MB, pixels minimaal 200×200 en maximaal 500×500.

 1. Duidelijke kopregel (headline, direct onder de naam)

Werkzoekers en ZZP’ers geven hier aan dat ze weer op zoek zijn naar nieuw werk of opdrachten. Maar bovenal is dit DE plek voor Personal Branding. In één oogopslag moet duidelijk zijn welke oplossing je biedt voor een specifiek probleem. Zo krijgt je eerstegraads netwerk dit op het netvlies en kan je hiermee helpen. De lakmoesproef: de kopregel moet enkele trefwoorden bevatten waarop je gevonden wilt worden.

Tip: standaard staat hier je functietitel met het bedrijf waar je nu werkt. Pas dit aan! Je functietitel staat al op je profiel, bij werkervaring, en vreemden kennen het bedrijf waarschijnlijk niet dus dat voegt niets toe. De kopregel kan maximaal 110 karakters bevatten.

 1. Bedrijfstak kiezen

LinkedIn maakt onderscheid in 147 bedrijfstakken (Industries) en het is verplicht om er een te kiezen. Wees kritisch in welke het meest relevant is voor jou zodat je gevonden wordt op de bedrijfstak of vakgebied waarop je graag gevonden wilt worden. Werk je bijvoorbeeld bij een bank op de Human Resources afdeling dan zal je zelf de afweging moeten maken welk “bedrijfstak” het meest relevant voor jou is. Twijfel je over de bedrijfstak? Zoek dan de bedrijfstak op waaronder jouw bedrijf vermeld staat op de LinkedIn Company Page.

 1. Woonlocatie vermelden (postcode woonadres)

Veel gebruikers, en recruiters in het bijzonder, filteren op een straal rond een postcode als ze zoeken naar profielen op LinkedIn. Als je van plan bent te verhuizen, of meerdere locaties woont, vul dan je toekomstige woonlocatie in, of de locatie waarop de kans het grootst is om nieuw werk of opdrachten te vinden. Nieuw is de mogelijkheid om de naam van de woonlocatie verder te verfijnen.

Het resultaat is wat andere gebruikers als eerste zien op LinkedIn:

Meer LinkedIn tips? Lees over Personal branding, hoe je een 100% volledig profiel maakt, welke extra functionaliteit je krijgt met LinkedIn Premium Accounts, en alles over profielsterkte en beheer van LinkedIn bedrijfspagina’s.

Download de complete LinkedIn Profiel Checklist

Download deze LinkedIn checklist als PDF-document (via Share en vervolgens Download). Volg deze link ook om het te lezen op je tablet. Of bekijk het document hier:

Boektip: bestseller “Solliciteren via LinkedIn“, auteurs Jacco Valkenburg en Aaltje Vincent, is begin 2015 verschenen in de geheel geactualiseerde 13e druk.

1 gedachte over “70+ tips voor een perfect LinkedIn profiel

 1. […] Leestip: een volledige checklist voor een perfect LinkedIn profiel. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Hoezo is de arbeidsmarkt krap??

"De arbeidsmarkt is krap" is net als zeggen dat er geen ijsjes meer zijn omdat de ijssalon om de hoek geen pistache meer heeft!

Lees meer

Onbenut opleidingsbudget: Jouw kans als HR-professional en Recruiter

Benut opleidingsbudget of subsidie-regelingen: 80% van de cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen bevat afspraken over leren, ontwikkeling en scholing.

Lees meer
Lees alle artikelen