Over Recruiter University

#1 opleidingsinstituut voor arbeidsmarktcommunicatie & recruitment

In onze trainingen en opleidingen staan de uitdagingen waar je als hr-medewerker of recruiter dagelijks mee te maken hebt centraal. Want ondanks de onzekere arbeidsmarkt zijn er toch een paar recruitmenttrends zichtbaar. De belangrijkste: het wordt steeds moeilijker om vacatures te vervullen. En dus is er ook voor jou als recruiter een belangrijke taak weggelegd!

Werk aan de winkel dus voor recruiters. Hoe zorg je ervoor dat jij wel de beste kandidaten vindt? De kern daarvan is dit: zorg dat je je met een goed verhaal en optimale kandidaatervaring onderscheidt van de concurrentie. Daarvoor is alleen een advertentie plaatsen niet meer genoeg je moet op zoek naar nieuwe manieren om de beste kandidaten te werven. Daarbij is een creatieve en persoonlijke benadering een must en kun je met bijvoorbeeld referral recruitment het verschil maken: medewerkers van de organisatie waarvoor je werft treden dan op als ambassadeurs.

Nieuwe technologie zoals ChatGPT die de arbeidsmarkt op z’n kop zet is daarbij jouw onmisbare assistent: die kan je helpen bij automatische sourcing en marketing, maar ook bij de datagedreven, objectieve selectie van personeel waar steeds meer organisaties om vragen.

Dat klinkt waarschijnlijk eenvoudiger dan het is. Nog niet veel recruiters werken datagedreven en het recruitmentsoftwarelandschap is onoverzichtelijk: wie maakt z’n beloften nu écht waar? Ook een sterk werkgeversmerk of goede onboarding zet je niet van de ene op de andere dag neer (maar quick wins zijn vaak wel mogelijk).