Over Recruiter University

#1 opleidingsinstituut voor arbeidsmarktcommunicatie & recruitment

In onze trainingen en opleidingen staan de uitdagingen waar je als hr-medewerker of recruiter dagelijks mee te maken hebt centraal. Want ondanks de onzekere arbeidsmarkt zijn er toch een paar recruitmenttrends zichtbaar. De belangrijkste: het wordt steeds moeilijker om vacatures te vervullen. En dus is er ook in 2021 voor jou als recruiter een belangrijke taak weggelegd!

De huidige pandemie gecombineerd met de razendsnelle technologische ontwikkelingen zorgen voor een flinke verstoring van de arbeidsmarkt. Als de economie zich straks herstelt zullen niet alle banen terugkeren. Tegelijkertijd komen er ook nieuwe banen bij. Nieuwe technologie en een veranderende vraag creëren nieuwe functies in de duurzaamheidssector, de zorg en het onderwijs, maar eigenlijk in alle bedrijfstakken. Vrijwel elke organisatie zit nu immers te springen om data- en AI-specialisten.

Deze vacatures zijn — meer nog dan voorheen — moeilijk te vervullen. Door demografische veranderingen raakt het arbeidspotentieel uitgeput: de komende acht jaar stromen er 1,9 miljoen werkenden uit, terwijl er maar 1,6 miljoen werkenden instromen. Tegelijkertijd blijft de vraag naar bijvoorbeeld technische vakmensen, ict’ers, zorgpersoneel, docenten, fietsenmakers en andere ambachten toenemen.

Werk aan de winkel
Werk aan de winkel dus voor recruiters in 2021! Hoe zorg je ervoor dat jij wel de beste kandidaten vindt? De kern daarvan is dit: zorg dat je je met een goed verhaal en optimale kandidaatervaring onderscheidt van de concurrentie. Daarvoor is alleen een advertentie plaatsen niet meer genoeg je moet op zoek naar nieuwe manieren om de beste kandidaten te werven. Daarbij is een creatieve en persoonlijke benadering een must en kun je met referral recruitment het verschil maken: medewerkers van de organisatie waarvoor je werft treden dan op als ambassadeurs.

De nieuwe technologie die de arbeidsmarkt op z’n kop zet is daarbij jouw onmisbare assistent: die kan je helpen bij automatische sourcing en marketing, maar ook bij de datagedreven, objectieve selectie van personeel waar steeds meer organisaties om vragen.

Kritische opdrachtgevers
Dat klinkt waarschijnlijk eenvoudiger dan het is. Nog niet veel recruiters werken datagedreven en het recruitmentsoftwarelandschap is onoverzichtelijk: wie maakt z’n beloften nu écht waar? Ook referral recruitment zet je niet van de ene op de andere dag neer. Opdrachtgevers blijven — terecht natuurlijk — kritisch en er wordt van alle kanten aan jouw ideale kandidaat getrokken.