Jacco Valkenburg

Trainer Jacco Valkenburg pasfoto

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Hij is co-auteur van de bestseller ‘Solliciteren via LinkedIn’ dat hij schreef samen met Aaltje Vincent (Loopbaancoach). In totaal werden meer dan 30.000 boeken verkocht van al deze edities.

Hij is eigenaar van Recruiter University, docent bij Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie.

In 2009 werd Jacco Valkenburg verkozen tot ‘Best Social Recruiter’, niet zozeer omdat hij alle trucjes van LinkedIn kende maar vooral omdat hij van iedereen een recruiter weet te maken binnen een organisatie (onder andere met behulp van de inzet van sociale media). Op het sociale media gebied wist hij een LinkedIn groep te creëren met meer dan 200.000 leden en op Twitter, via meerdere accounts, ruim 300.000 volgers te krijgen.