Geplaatst op

Uitreiking ‘Beste mobiele sollicitatie-ervaring’ Award 2011

Steeds meer mensen en dus ook werkzoekenden maken gebruik van een smartphone of tablet-pc. Dat biedt voor veel werkgevers kansen zou je zeggen. Toch is het bij drie van de vier Top 100 Nederlandse bedrijven onmogelijk om met een smartphone of tablet-PC te solliciteren. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het recruitment adviesbureau Recruit2.

De meeste grote organisaties en bemiddelingsbureaus stellen de eigen recruitmentsite centraal in het sollicitatieproces en dat zal niet snel veranderen in de toekomst. Uit ons onderzoek ‘Werken bij de Top 100 bedrijven van Nederland‘ blijkt dat het dan vaak gaat om een verouderde (recruitment)site die geen rekening houdt met de mobiele internetbezoeker. Bij 72% van deze bedrijven is het zelfs onmogelijk om via een mobiel apparaat, zoals smartphone of tablet-PC, te solliciteren.

Gelukkig zijn er in Nederland een aantal vooruitstrevende bedrijven die de concurrentie op een hopeloze achterstand zetten. De winnaar van 2011 voor de beste mobiele sollicitatie-ervaring is geworden: USG Capacity met USGcapacity.nl. Een eervolle vermelding gaat naar Deloitte Nederland en Compagnon.

Jacco Valkenburg, initiatiefnemer en recruiter, hierover: “Mobiel recruitment is duidelijk geen sluitpost en iets dat later is toegevoegd bij USG Capacity maar integraal onderdeel van een gedegen en moderne recruitmentstrategie. Zoeken naar vacatures, open sollicitatie mogelijkheid, reageren via email of LinkedIn, direct bellen met de recruiter, solliciteren via een kort web-formulier, adressen van vestigingen, profielen van medewerkers … het zit allemaal verwerkt in de mobielvriendelijke site. Daarom verdient USG Capacity het om de eerste verkiezing van de ‘Beste mobiele sollicitatie-ervaring’ te winnen.”

Meer informatie

Het onderzoek is een initiatief van Recruit2 en Jacco Valkenburg, uitgevoerd in oktober 2011 onder de Top 100 Nederlandse bedrijven en aangevuld met inzendingen en nominaties van organisaties en bemiddelingsbureaus. Het volledige juryrapport is te lezen op Recruiting Roundtable blog. Nomineren voor de verkiezing van 2012 kan hieronder bij de reacties.

Laatste nieuws

8 sales tips om kandidaten aan de sollicitatietafel te krijgen

Recruitment is sales. Daarom is het belangrijk om de juiste mindset en gesprekstechnieken toe te passen bij je kandidaten. Acht tips van een sales expert!

Lees meer

Hét #1 boek in 2021 voor recruiters is... Recruitment 3.0

Wat zijn de boeken die elke recruiter moet lezen? De 1.200 stemmen zijn geteld van 51 titels. Het beste boek voor recruiters is geworden...

Lees meer
Lees alle artikelen