Geplaatst op

10 vragen aan Jacco Valkenburg

Met de rubriek 10 vragen aan…interviewt workT met enige regelmaat recruiters, coaches en marketeers. Door het stellen van een 10-tal vragen krijgen we een beter inzicht in wat hen drijft en bezig houdt. Vandaag een nieuw interview in de serie ’10 vragen aan…’ met Jacco Valkenburg.

1) Wie bent u, wat doet u voor werk en voor welk bedrijf bent u werkzaam?

Op mijn visitekaartje staat Recruitment Architect en dat dekt de lading goed voor hetgeen ik doe. In het kort help ik organisaties met het verbeteren van de instroom van nieuw personeel. Dat kan een wervingsprobleem zijn, van 30 tot 1200+ vacatures, of het sneller, beter en waar mogelijk goedkoper inrichten van het recruitment proces. In de praktijk betekent dit dat ik adviseer bij grote recruitment projecten en tevens het ‘probleem’ uit handen neem en oplos.

2) Wat is uw talent, wat heeft u bereikt en tot hoever reikt uw ambitie?

Ik onderscheid me van veel recruiters door mijn technische en academische achtergrond, ik heb TU-Elektrotechniek gestudeerd, waardoor ik ook ‘technisch’ georiënteerd ben op mijn vakgebied. Dat betekent dat een van mijn specialisaties is om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt efficiënter en effectiever in te richten met behulp van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Ik maak ook liever beslissingen op basis van feiten en data i.p.v. een onderbuik gevoel. Deze kennis en ervaring deel ik vervolgens weer graag met anderen, via boeken en blogs, zodat het vak zich verder kan ontwikkelen en professionaliseren.

3) Heeft u een voorbeeld?

Voorbeelden genoeg. Ik werk sinds februari 2004 al met LinkedIn, 9 maanden na de start van dit sociale platform, en heb deze kennis en ervaring beschreven in meerdere boeken; Recruitment via LinkedIn en Solliciteren via LinkedIn.

Mijn websites en blogs beheer en bouw ik zelf. Mijn bedrijfssite, Recruit2.nl, is bijvoorbeeld volledig gebouwd in HTML5, de nieuwste standaard op website gebied.

In 2010 ben ik ook goedkope mobiele applicaties gaan aanbieden voor bedrijven en bemiddelingsbureaus. Leuk, innovatief en het zorgt ervoor dat vacatures altijd en overal zijn te bekijken met een klik op een knop.

4) Is dit uw droombaan?

Volmondig ja, het is een geweldig vak dat enorm veelzijdig is en sterk in  ontwikkeling. Ook het projectmatige werken spreekt mij zeer aan om zo telkens opdrachtgevers te helpen met het oplossen van hun probleem.

5) Wat is het beste advies wat u ooit kreeg?

Think Big.

6) Wat wilde u worden toen u 10 jaar was?

Professor, haha, dat leek me wel interessant. Toen al was ik heel nieuwsgierig en onderzoekend van aard.

7) Wat is de belangrijkste beslissing die u in uw leven hebt genomen?

Om eind 1999, na ruim 3 jaar in mijn eerste echte baan gewerkt te hebben als recruiter bij een arbeidsbemiddelaar, op zelfstandige en projectmatige basis te gaan werken. Ik had toen geen idee of er een markt was voor interim recruiters want deze specialistische functie bestond nog niet echt.

Maar ik bemiddelde destijds wel interimmers / contractors en zag dat deze professionals in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring opdeden en dat wilde ik ook. Toen ik gevraagd werd door een klant om voor hen te komen werken heb ik ze dit voorstel gedaan en was voor mij de stap / beslissing niet meer moeilijk toen men daar op inging.

8) Kunt u een moment noemen in uw carrière die doorslaggevend is geweest voor uw succes?

Het moment, of eigenlijk momenten, waarop klanten, en vakgenoten mijn werk zijn  waarderen met nominaties (Recruiter van het jaar 2002 & 2003) en titels (o.a. Best Social Recruiter 2009). Daar heb ik nog steeds elke dag plezier van. De boeken over LinkedIn die ik heb geschreven zijn de laatste grootte successen.

9) Heeft u momenten/situaties meegemaakt tijdens uw carrière die u nú anders aan zou pakken? Zo ja, kunt u daarvan een voorbeeld noemen?

Nee, ik heb geen grote fouten gemaakt en van kleine foutjes leer je alleen maar.

10) Heeft uw beroep ook minder leuke kanten? Zo ja, kunt u die benoemen?

Het vak van (interim) recruiter kan vrij operationeel en administratief van aard zijn. Misschien dat dit in andere banen ook zo is maar zo wordt er ook vaak naar deze functie gekeken door de buitenwereld.

11) Waar kunnen we u online vinden?

Bijna overal, waar niet zou ik bijna willen zeggen! Maar het meest actief ben ik op:

Dit interview werd eerst gepubliceerd op workT. Leuke interviews met mensen uit de wereld van werving en selectie.

Laatste nieuws

8 sales tips om kandidaten aan de sollicitatietafel te krijgen

Recruitment is sales. Daarom is het belangrijk om de juiste mindset en gesprekstechnieken toe te passen bij je kandidaten. Acht tips van een sales expert!

Lees meer

Hét #1 boek in 2021 voor recruiters is... Recruitment 3.0

Wat zijn de boeken die elke recruiter moet lezen? De 1.200 stemmen zijn geteld van 51 titels. Het beste boek voor recruiters is geworden...

Lees meer
Lees alle artikelen