Geplaatst op

Evolutie van Recruitment Consultants [Infographic]

Recruitment Consultants van vandaag werken anders, in vergelijking met slechts een paar jaar geleden. Technologie heeft veel verandert en dat heeft zijn impact gehad op recruiters.

  • 1980 Recruitment Top Gun; De tech boom in de jaren ’80 gaf top-recruiters een kans om hun vleugels uit te slaan en meer senior, meer technische en meer gespecialiseerde functies te headhunten.
  • 1990 Pulp Fiction Recruitment; Met de bloeiende tech industrie en de groeiende dot-com zeepbel, volgde welvaart. Recruitment Consultants zaten op deze golf er werd hard gewerkt en nog harder gespeeld.
  • 2000 Minority Report Recruitment; Recruiters werd veel meer tech-savvy omdat de resultaten uit print daalde. Velen creeërde een virtuele aanwezigheid en specialistische recruiters haalden hieruit een concurrentievoordeel.
  • 2010 Social Network Recruitment; Voorbij zijn de dagen van een kantoor. De huidige recruiter is een cyber-speurder, werkt overal en altijd om voorop te blijven lopen. Flexibel zijn met de nieuwste sociale netwerken en apps zijn een must. Ze moeten zich snel aanpassen om uitsterven te vermijden.

Werkgevers zijn geëvolueerd met de tijd mee, maar wat brengt de toekomst?

Evolution of the Recruitment Consultant
Source: RecruitLoop

Laatste nieuws

Hoezo is de arbeidsmarkt krap??

"De arbeidsmarkt is krap" is net als zeggen dat er geen ijsjes meer zijn omdat de ijssalon om de hoek geen pistache meer heeft!

Lees meer

Onbenut opleidingsbudget: Jouw kans als HR-professional en Recruiter

Benut opleidingsbudget of subsidie-regelingen: 80% van de cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen bevat afspraken over leren, ontwikkeling en scholing.

Lees meer
Lees alle artikelen